11 Şubat 2011 Cuma

Cadı Kazanından Büyüler; Angel Cake Tarifi


Melek Keki Etkileri : Huzur, güven, derinlik, mutluluk


Malzemeler;
Tarçın, Süt, 4 Yumurta, Un, Margarin, Kabartma tozu, Vanilya (toz), Pudra şekeri, Ceviz, Elma


Tarifi ;
Karıştırma kabına ilk olarak yumurtaları bir bardak sütü ve 2 barda pudra şekerini koyun ve çırpın. Ardından yarım elma rendesini bir avuç havanda dövülmüş cevizi, 2 çay kaşığı tarçını ve 100 gr. eritilmiş margarini ekleyin ve çırpın. Son olarak 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı ekledikten sonra karışıma alabildiği kadar (boza kıvamını geçmesin) un ekleyip çırpmaya devam edin.
Malzemelerdeki Süt : Saflığı, Elma : Adam&Havva'dan aşkı Vanilya ve Pudra şekeri : Tatlılığı temsil eder.
Tüm malzemeler iyice çırpıldıktan sonra karışma doğru;
 "Mikail, Cebrail, Uriel, Rafael, bu aşk karışımına enerjinizi verin, bu dileği gerçeğe çevirin, şimdi aşkı çağırıyorum, aşkı bu tatlıya koyuyorum deyin.
Ardında kek karışımına 170 derecelik fırında 35 dk. pişirin.




Servis önerisi;
Meleklere olan inancınızın ve sevginizin bir sembolü olarak bu keki aşkınızın tadacağı esnada odada ya da masada melek objesi ya da resmi bulundurabilirsiniz. Kekin üstüne şeker hamuru yapan ya da satan bir pastaneden ya da cake shoptan alabileceğiniz şekerden melek kanatları da koyabilirsiniz.


Kaynak: Tuğçe Işınsu "Biz Tatlı Cadılar" kitabı.


* Bir hatırlatma daha yapmak isterim ki burada verdiğimiz ve cadı kazanından büyüler diye adlandırdığımız yazılarımız aslında gerçek bir büyü değil, tamamen eğlenmek amaçlı anlatılmış ritüeller. Ama kim bilir belki tutar :)  önemli olan inanmanız ve istemeniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Top Slider

Portfolio

Channels

Trend Tags

Contact

Ad

E-posta *

Mesaj *

Pages

Channels

Channels

Channels

Blog Archive

Bu Blogda Ara

Carousel